Masa de Paște, mai scumpă anul acesta

De Paște, mieii nu sunt doar scumpi, ci și foarte mici. Din cauza primăverii friguroase, au ajuns la jumătate din greutatea lor normală. Este și unul dintre motivele pentru care un kilogram de carne a ajuns să coste anul acesta în piețele din Constanța între 40 și 45 de lei, față de 35 cât a fost anul trecut.

Mai sunt doar câteva zile până la sărbătorile pascale, iar oamenii se înghesuie să cumpere carnea de miel.

Constănțenii spun că deși prețurile sunt piperate, e mai rentabil să faci cumpărăturile în piață decât în supermaketuri, acolo unde un kilogram de carne de miel ajunge să coste și 60 de lei.

Comercianții se plâng că au fost nevoiți să crească prețul și din cauza scumpirilor din ultima perioadă.

Și legumele au înregistrat scumpiri record. O legătura de mărar costă în piețele din Costanța 2 lei, una de ceapă verde tot 2 lei, iar usturoiul verde 3 lei.

Masa de Paște de anul acesta va fi cu 50% mai scumpă decât anul trecut.

 

Reporter: Cristina Niță; Imagine: Ionuț Constantin