Atenție la cât mâncați!

Masa tradiţională de Paşte este pe departe una uşoară… Ouăle, carnea de miel sau de oaie, drobul şi cocăturile sunt toate alimente care pot cădea destul de greu la stomac, mai ales consumate cu poftă şi după o perioadă de post… Printre cele mai des întâlnite afecţiuni în acest caz sunt colicile biliare.

Şi cum cei mai mulţi dintre noi avem, pe lângă masa tradiţională în familie, şi câteva obligaţii sociale pe care trebuie să le onorăm în ziua de paşte, medicii ne recomandă să nu exagerăm cu mâncarea.

Medicii recomandă, de asemenea, să evităm pe cât posibili adaosurile la fel de “greoaie” precum sosurile de maioneză, garniturile prăjite şi dulciurile în cantităţi mari.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Matei Ghioc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *